Welkom in Sharm El Sheikh

Sharm el Sheikh is de modernste badplaats van Egypte aan de zuidoostelijk punt van de Sinaï aan de Rode zee. Een eerste klas duikbestemming.

De uitmuntende geografische ligging zorgt voor rijk onderwater leven.  Hierdoor zijn de duik mogelijkheden zeer gevarieerd. Ten zuiden van Sharm el Sheikh ligt het nationale park Ras Mohammed en ten oosten ligt de Straat van Tiraan met de duiklokaties Gordon Reef, Thomas Reef , Woodhouse Reef en het Jackson Reef. Een duiksafari naar “SS Thistelgorm”, het mooiste wrak van Egypte, is een absolute top duik die je nooit meer zult vergeten. Kortom er is veel te zien.

Voor duikers die naast duiken zich ook boven water willen vermaken biedt Sharm el Sheikh disco’s, casino’s, restaurants, bars, een bioscoop en veel, heel veel winkeltjes. Voor de niet duiker die méér zoekt dan zon en strand, is er meer als genoeg te beleven. Een geweldige ervaring is een dag safari met een jeep of kameel door de woestijn, een dagtrip maken naar Colour Canyon, de Moses berg beklimmen of een kijkje nemen in het klooster aan de voet van de berg.

Desert Roos Duikreizen beidt onze gasten de keuze te verblijven in een toeristisch resort midden in het uitgaansleven van Sharm el Sheikh of een wat rustiger verblijf in Sharks Bay Umbi village, waar u een flash back naar de jaren ‘70 maakt.