Duiken Jordanië

Aqaba ligt aan de uiterst noordelijke punt van de Rode Zee, één van ’s werelds meest fascinerende mariene ecosystemen. Je vindt hier kristalheldere wateren, prachtige koraalriffen en een onvoorstelbare verscheidenheid aan zeeflora en fauna. De temperatuur van het water zakt nooit onder de 20°C, waardoor er het hele jaar door aangenaam gedoken kan worden. Er zijn een dertigtal verschillende duikplaatsen in Aqaba in een straal van ca. 20km, waaronder één met een speciaal afgezonken militaire tank, een artificieel rif en de Libanese tanker Cedar Pride die hier in 1995 zonk en nu de meest bezochte duikstek van Aqaba is.

Hier vind je een enorme verscheidenheid aan vissen. Bijvoorbeeld torpedo roggen, zeeslangen, allerlei koraalvissen, garnalen en grote krabben. Maar wat het duiken in Aqaba vooral aantrekkelijk maakt, is de kleinschaligheid ervan. Je komt hier weinig westerse touristen tegen in vergelijking tot Egypte, Hier zijn het met name de Jordaniers die in het weekend naar deze badplaats komen, en heb je het schitterende onderwaterrijk bijna voor jezelf.

Naast het duiken, is een bezoek aan Petra eigenlijk een ‘MUST SEE’. Binnen twee uur vanuit Aqaba ben je op één van de zeven moderne wereldwonderen.