Duiken Djibouti

Djibouti ligt precies op het punt waar de Rode Zee samenkomt met de Indische Oceaan, ook wel bekend onder de naam:”De Hoorn van Afrika”. Het grondoppervlak beslaat ca. 34.500 vierkante kilometer en er wonen 650.000 mensen. Het land kan worden verdeeld in drie regio’s: De kustvlakte en de vulkanische plateaus in de zuidelijke en de centrale regio’s, en de bergketens in de noordelijke regio.

Djibouti heeft een waarlijk uniek ecosysteem, waar de vermenging van het water van de Rode Zee en de Indische Oceaan zorgt voor een overvloed aan maritiem leven. In de periode van oktober tot januari biedt Djibouti een rustplaats aan trekkende walvishaaien, die hier weer op adem komen. Binnen de veilige wateren onder de kust zijn veel walvishaaien met hun jongen te bewonderen. Het zijn echter niet alleen walvishaaien die duikers te zien krijgen. In dezelfde periode worden ook Manta roggen, dolfijnen en allerlei soorten haaien veelvuldig waargenomen. Piloot-, rif- en verpleegsterhaaien komen het vaakst voor, maar regelmatig zie je ook tijger- en hamerhaaien.

7 Brother Islands is eveneens een reusachtige trekpleister in de wateren van Djibouti. Dit rif beslaat een enorm gebied en bestaat uit zeven rifeilanden. Het ligt iets noordelijker dan de Devils Cauldron en is absoluut adembenemend. Je kunt er monumentale drop off’s verwachten met prachtige zachte koralen tegen de wanden, samen met enorme scholen van allerlei soorten vis en schildpadden. Trips naar 7 Brother Islands worden ondernomen in de periode van januari tot mei.