Duiken De Fillipijnen

De archipel van de Filipijnen, gesitueerd tussen de Stille Oceaan en de Chinese Zee waar land en zee zich verenigen in een palet van tropische kleuren, verspreid over meer dan 7000 eilanden, verwacht u. Alhoewel er bijna tachtig verschillende dialecten gesproken worden op de Filipijnen, hanteert zowel jong als oud als tweede taal het Engels. De Filipijnen zijn gezegend met een tropisch klimaat, het hele jaar door schommelt de temperatuur tussen de 28 en de 32 graden, geen wonder dat ze daar allemaal glimlachen en vriendelijk zijn. Je vindt er trouwens enkele van de mooiste stranden en koraalriffen ter wereld
U duikt er in Moalboal, op het eiland Cebu, waar u enkele van de bekendste Filipijnse duikplaatsen vindt.

Moalboal staat wereldwijd bekend om zijn fantastische duikstekken. Prachtige koraalriffen bieden onderdak aan een rijk onderwaterleven. Van maart tot en met juni is de meest droge en zonnigste periode van het jaar. Van oktober tot en met januari is er kans op meer wind en tropische regen. December tot en met februari worden de “koudere maanden” genoemd. Zelfs dan is de watertemperatuur 25C; de rest van het jaar is de watertemperatuur tussen 27- en 30C.

Malapascua Island ligt net boven de noordpunt van Cebu Island. De rit vanaf het vliegveld duurt ongeveer drie uur. Maar bij aankomst weet je zeker dat het de moeite waard is geweest. Malapascua Island belooft geweldig duiken en een ontspannende strandervaring, waardoor het een exclusieve reisbestemming is.

Het hoogtepunt zijn de unieke ontmoetingen met de gracieuze Threshershark (voshaai) bij Monad Shoal, die uniek zijn in de wereld. Er is geen andere duikstek ter wereld die dit soort ervaringen op onze planeet biedt. Op een goede dag ziet u misschien ook Eagle of Manta Rays.